deutch - germanenglish - englishfrançais - frenchsvenska - swedish

 Doelstelling Christall

 

Christall beweegt zich op meerdere gebieden van het leven om de kwaliteit van dat leven te bevorderen en de verstoringen op dat leven te voorkomen en eventueel om te zetten. 

Leven is verbonden met mens, dier, plant en bodem. Gezondheid is het begrip dat wij gebruiken als het leven optimaal is. Christall streeft de weg naar gezondheid na en begeleidt deze door scholing, beeldvorming, inzicht en begeleiding verbonden met de praktijk, het praktische leven.

Vrijwel iedereen noemt 'gezondheid' het belangrijkste aspect in zijn/haar leven. Maar gezondheid is niet meer vanzelfsprekend in onze maatschappij. Vele verstoringen beinvloeden de gezondheid. Te denken valt aan:

  • de gewasbeschermingsmiddelen en groeibevorderaars, termen voor de (zenuw)giffen die op grote schaal gebruikt worden bij het realiseren van ons voedsel in de land- en tuinbouw en de veeteelt.

  • de conserveringsmiddelen, kleurstoffen, smaakmakers en andere additieven in ons voedsel.

  • de straling in de ether voor mobiele telefonie, radioverkeer, radar, enz.

Het zijn maar enkele voorbeelden. Als producent, als teler, maar ook als consument draagt bijna iedereen bij aan de verstoring van de gezondheid en daarmee van het leven. Hoopvol is dat ieder mens in het proces van verandering naar gezondheid iets kan betekenen; zowel als producent, verkoper en als consument.


Vitaliteit is een uiting van leven en de kwaliteit van leven. Christall maakt dat zichtbaar met behulp van chromatografie. Chroma's kunnen een uitgangspunt of ondersteuning van stappen in de praktijk zijn. Christall kan daarbij behulpzaam zijn.